Slide
Urologi & Generell Kirurgi

Hos oss blir du møtt av spesialist med lang erfaring og god tid til deg. Det er kort ventetid og du behøver ikke henvisning. Her kan du få hjelp til vurdering og fjerning av bl.a. fettkuler, føflekker, kul i pungen, trang forhud og kort penisstreng. Vår spesialist har lang erfaring med sterilisering av menn, og han legger stor vekt på å redusere stress og ubehag ved inngrepet. Vi holder til i diskret, rolige og topp moderne lokaler sentralt på Bryne, i Høghuset like ved togstasjonen.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Sterilisering av menn

Sterilisering er den sikreste prevensjonsmetoden. Er du ferdig med å få barn, eller sikker på at du ikke skal ha barn, er det et godt og varig alternativ. Selve inngrepet utføres I lokalbedøvelse, tar ca. 30 minutter inkl. forberedelser, og etterlater to små sår på fremsiden med sting som forsvinner av seg selv. De aller fleste kan gå på jobb og fungere som normalt allerede dagen etter, men du bør unngå tunge løft og hard fysisk trening de første dagene. Sterilisering påvirker ikke mannlig hormonproduksjon, slik at seksualliv og maskulinitet forblir uendret.

Trang forhud

Trang forhud er en nokså vanlig tilstand, og kan være medfødt eller utvikle seg over tid av ulike årsaker. Den kan gi smerter ved ereksjon og samleie, eller problemer med hygiene og vannlating, og kan da behandles med et enkelt kirugisk inngrep. Operasjonen utføres i lokalbedøvelse, og en kan fungere som normalt inkl. gå på jobb ila. få dager.

Føflekker og andre hudforandringer

En føflekk og andre hudforandringer som endrer farge, tykkelse, vokser, blør, eller klør bør undersøkes av lege for å utelukke kreft. Er det tvil, vil en oftest ta en prøve eller fjerne forandringen helt og sende den inn til undersøkelse ved laboratorium. Andre ønsker å fjerne forandringer I huden fordi de er kosmetisk skjemmende. Inngrepet foregår i lokalbedøvelse. Stingene kan fjernes hos fastlegen, eller hos oss uten ekstra kostnad.

Kul i pungen

Nyoppstått kul i pungen er oftest ufarlig, men bør alltid undersøkes av spesialist. Vår spesialist har lang erfaring med å undersøke alle typer tilstander I pungen, og bruker ultralyd for å sikre diagnosen. Dersom kulen er ufarlig men oppleves som besværlig, kan den fjernes med et enkelt inngrep i lokalbedøvelse.

Inngrodde tånegler

Inngrodde tånegler oppstår når tåneglen, oftest på stortåen, vokser inn i huden. Huden rundt kan bli rød, hoven og smertefull, og noen ganger gi infeksjon med puss. Årsaken kan være at neglen klippes for kort, gjerne I bue, mot ytterkanten. Trange sko kan bidra til å trykke neglen ned i huden, og arv synes også å spille en rolle.
Det beste er å forebygge inngrodde tånegler. Klipp alltid tånegler tvers over, uten bue, og ikke for kort. Unngå trange sko, vær nøye med god fothygiene.
Kirurgen kan vurdere om det er nødvendig å operere neglen. En operasjon medfører å fjerne den delen av neglen som vokser inn mot huden. Det er alltid en risiko for at den gror inn igjen, men vi benytter teknikker for å minimere denne risikoen.

Kort penisstreng (frenulum)

Penisstrengen, også kalt frenulum, er den lille strengen mellom penishodet og forhuden. Viss den er for kort, kan den gi smerter ved ereksjon og samleie. Dette er helt ufarlig, men kan være besværlig og kan behandles med et enkelt kirurgisk inngrep i lokalbedøvelse. Operasjonssåret gror fort, og en har vanligvis lite smerter I etterkant.

Priser urologi og generell kirurgi

Sterilisering av menn: 5400 kr

Konsultasjon hos urolog og generell kirurg: 1200 kr

Pris for prosedyrer i tillegg til konsultasjon:

  • Trang forhud: 4300 kr
  • Kort penisstreng: 2500 kr
  • Føflekker, kuler og utvekster i hud: 3000 kr
  • Fjerning av inngrodd negl: 2500 kr

E-post:

post@jaeren-spesialistklinikk.no

Telefon:

51 48 00 00

Besøksadresse:

Forum Jæren (“Høghuset”)
Inngang B eller D
Hetlandsgata 9
4344 Bryne

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Fredag 08:00-15:00